Ben je ‘oud’ als je 71 bent?

Uit de Crossfit timeline:

Meet Bill. He’s 71 and he just got his first lever.

(dit is ECHT moeilijk: het is nl. de bedoeling om stil te blijven hangen in deze positie)

Advertenties
Getagged , ,

78 thoughts on “Ben je ‘oud’ als je 71 bent?

 1. Annemiek schreef:

  Haha, ik denk dat ik een orthopedische operatie nodig zou hebben als ik dat zou proberen. Goed van hem zeg.

  Trouwens, met een Engels/Nederlandse spraakverwarring in mijn hoofd dacht ik even te lezen dat hij zijn eerste lever gekregen had :)

  • Bram Hengeveld schreef:

   LoL! En inderdaad, mijn schoudergordel zou dit op dit moment ook niet overleven. Paar jaar geleden was ik er behoorlijk dichtbij. Gezien de hoeveelheid training die het vergt en de kracht die het kost was ik dan ook onder de indruk van ons aller Bill.

 2. Bram Hengeveld schreef:

  Nog eentje, omdat het zo leuk is. 87 jarige mevrouw met een meer dan fatsoenlijke mobiliteit:

 3. Annemiek schreef:

  Goed zeg.

 4. wilmamazone schreef:

  Hier een 83-jarige die nog lang niet kraakt. Deze oma is nog steeds turnlerares:
  http://www.telegraaf.nl/video/video_opmerkelijk/12874437/__83-jarige_is_super_lenig__.html

 5. Bram Hengeveld schreef:

  Meet Jacinto Bonilla, a 73-Year-Old CrossFitter, prostate cancer survivor, and overall inspirational athlete. Find out how Jacinto first discovered CrossFit six years ago at CrossFit Virtuosity in Brooklyn, and the impact that it has had on his life.

 6. Bram Hengeveld schreef:

  This dude really takes the cake. Eerlijk gezegd vraag ik me bijna af of het een hoax is. Naar vermeld 81 jaar.

 7. Bram Hengeveld schreef:

  En weer eentje

  No one would mistake Olga Kotelko for one of the Olympians competing in Sochi, Russia, but at age 94, she holds more world records than most: 26, to be exact, including age-group bests in the high jump, the hammer throw and the 200-meter run. Not bad for someone who took up track and field at age 77

  http://well.blogs.nytimes.com/2014/02/10/seeking-the-keys-to-longevity-in-what-makes-olga-run

 8. Bram Hengeveld schreef:

  Tadaa!

  Johanna Quaas steht im Guinnessbuch der Rekorde, denn sie ist die älteste Turnerin der Welt. Alle Videos im Internet zusammengenommen, kommt die Hallenserin auf 9 Millionen Klicks. Damit ist die 87-jährige in der Welt bekannter als der Weltmeister am Reck, Fabian Hambüchen. Am Wochenende hat Johanna Quaas Abschied genommen von ihrer nunmehr 78jährigen turnerischen Laufbahn.

 9. Bram Hengeveld schreef:

  Sonny, the 70 year old bodybuilder

 10. Bram Hengeveld schreef:

  En weer eentje! Sven Steensgard, 91 jaar, 130 kg deadlift.

 11. Bram Hengeveld schreef:

  Ah, dat is ook een goede invalshoek wilmamazone! Maar het lijkt te gaan om een soort van ‘best of’? Gezien haar leeftijd is het niet zo gek dat ze zelf niet meer zingt overigens, maar het kan wel: Christoper Lee (o.a. bekend van de rol van Saruman in LOTR), bracht onlangs op z’n 91e het 3e heavy metal album uit van zijn band Charlemange: The Omens of Death.

  So. Epic.

 12. wilmamazone schreef:

  http://nos.nl/artikel/633798-burgemeester-93-na-65-jaar-weg.html

  De burgemeester van Apopka in de Amerikaanse staat Florida is niet herkozen. Geen ramp, zou je denken. Maar wel voor de 93 jaar oude John Land. Hij was burgemeester sinds 1949 en was graag nog een termijn doorgegaan.

 13. wilmamazone schreef:

  http://www.ad.nl/ad/nl/5601/TV-Radio/article/detail/3634606/2014/04/13/Dansende-superoma-79-overtuigt-zelfs-Simon-Cowell.dhtml

  Oma Paddy Jones, die in juli tachtig jaar kaarsjes mag uitblazen, haalde dankzij haar zinderende salsa de liveshows van Britain’s Got Talent. Haar vitaliteit, lenigheid en levensvreugde kreeg iedereen recht op de banken voor een welverdiende staande ovatie. Simon Cowell die de rode knop wel heel vroeg induwde, zag zijn blunder in en bood zijn excuses aan voor zo veel vooringenomenheid.

 14. Bram Hengeveld schreef:

  weer eentje!

  http://wwmt.com/shared/news/features/top-stories/stories/wwmt_-71yearold-parchment-woman-rows-85k-meters-day-19825.shtml#.U1EzAT80H2b

  KALAMAZOO, Mich. (NEWSCHANNEL 3) – A 71-year-old woman from Parchment is burning up the competition in a worldwide rowing competition, rowing up to 85-thousand meters a day.

  Alice Taylor is trying to help Borgess Health and Fitness Center win the World Erg Challenge, a team contest put on by Concept 2 Rowing.

 15. Bram Hengeveld schreef:

  Die lui van het 101ste zijn echt helden. Onderdeel van de tête de la course’ van D-day. Laat die man alsjeblieft alleen springen, dat gun ik hem. Ik kan me eerlijk gezegd ook wel voorstellen dat hij het alleen wil doen. http://www.historyofwar.org/articles/battles_D-Day_US_airborne.html

 16. Bram Hengeveld schreef:

  Een beetje vreemde eend in deze bijt, maar toch :D

 17. wilmamazone schreef:

  Karate-oma:

  http://www.l1.nl/nieuws/258495-karate-oma-uit-blerick-haalt-zwarte-band

  Bets Bersch uit Blerick heeft op 78-jarige leeftijd de zwarte band karate behaald.

  edit: plaatje van de zeer flexibele karateka

 18. Bram Hengeveld schreef:

  Briljant! Ik kwam er ook nog een tegen:


  “Bobsie is 85 years young and inspires us during every session!”

 19. Bram Hengeveld schreef:

  En deze ook nog:

  Carmen De Lavallade is living proof that beauty, grace, health, and general badass-ness can be a reality at 83-years-old.

 20. wilmamazone schreef:

  http://www.nu.nl/vierdaagse/3800719/nijmegenaar-82-gaat-vierdaagse-record.html

  De 82-jarige Bert van der Lans staat volgende maand aan de start van zijn 67e Nijmeegse Vierdaagse. Hiermee kan hij degene worden die de bekende wandelvierdaagse het vaakst heeft uitgelopen.

  • wilmamazone schreef:

   En he did it:
   http://nos.nl/artikel/676486-82-jaar-67-keer.html

   Bert van der Lans heeft tijdens de Nijmeegse Vierdaagse voor een record gezorgd. De 82-jarige Nijmegenaar passeerde rond 14.30 uur de finish op de Via Gladiola en liep daarmee voor de 67e keer in zijn leven de Vierdaagse uit.

   Maar nummer twee mag er ook zijn:

   De 83-jarige Dik Koopman uit het Noord-Hollandse Oudorp heeft na vrijdag 65 keer de Vierdaagse uitgelopen.

 21. wilmamazone schreef:

  Op de foto ziet hij er een heel stuk jonger uit:

  http://www.ad.nl/ad/nl/1014/Bizar/article/detail/3721003/2014/08/19/101-kaarsjes-uitblazen-en-dan-weer-aan-het-werk.dhtml

  Discussie over de pensioenleeftijd? Niet voor de 101-jarige Herman Goldman uit de Amerikaanse staat New Jersey. De reparateur stapt nog altijd bijna dagelijks in zijn auto om naar de lampenfabriek te rijden waar hij al 73 jaar werkt.

 22. Bram Hengeveld schreef:

  https://au.sports.yahoo.com/news/article/-/24725083/99-year-old-steals-show-at-gay-games/

  99-year old steals show at Gay Games

  Ida Keeling is your new hero.

  For the first time ever, someone participated in an ages 95-to-99 category in an internationally certified 100-meter race. Ida Keeling smashed that barrier on Tuesday, as she ran 100 meters in a time of 59.8 seconds at the Gay Games.

  And she knows how to provide a good soundbite, too! Here’s what she told Ohio.com:

  I’m running from old age and arthritis,” the New York City great-great-grandmother quipped.

 23. Bram Hengeveld schreef:

  Alleen een fotootje:

  BJJ staat – voor zover ik weet – voor Brazilian Jiu Jitsu

 24. wilmamazone schreef:

  Te oud kan ook als je nog opmerkelijk soepel bent in de bovenkamer:

  http://www.ad.nl/ad/nl/1014/Bizar/article/detail/3766429/2014/10/11/Facebook-dwingt-113-jarige-te-liegen-over-leeftijd.dhtml

  De Amerikaanse Anna Stoehr is met haar 113 jaar één van de oudste personen ter wereld en raakte op hoogbejaarde leeftijd nog geïnteresseerd in nieuwe technologie. Toen ze onlangs echter een Facebookprofiel wilde aanmaken, stootte ze op een opmerkelijk grens. In plaats van te jong, bleek de vrouw namelijk te oud te zijn voor de website.

 25. wilmamazone schreef:

  Op je 81e Holland’s Got Talent winnen:

 26. wilmamazone schreef:

  http://nos.nl/artikel/2020237-90-jarige-weerman-dit-werk-houdt-een-mens-jong.html

  90-jarige weerman: dit werk houdt een mens jong

  Hij heeft veel bewonderaars die graag een plank vrijhouden voor zijn boeken: weerman en schrijver Jan Buisman. Hij wordt beschouwd als de grote chroniqueur van het weer, ook internationaal.

  eindquote:

  Buisman is nooit met pensioen gegaan. Hij werkt stug door aan de laatste twee delen van de serie. Die moeten over enkele jaren gereed zijn. De reden voor zijn ijzeren arbeidsethos? “Dit werk houdt een mens jong.”

 27. Bram Hengeveld schreef:

  Deze had ik nog niet geplaatst:

 28. wilmamazone schreef:

  http://www.ad.nl/ad/nl/34072/Groene-Hart/article/detail/3917851/2015/03/21/103-jarige-Marie-draait-hand-niet-om-voor-huishouden.dhtml

  Stofzuigen, de ramen lappen, de badkamer poetsen en eten koken. Marie Klarenbeek-Dongelmans draait er haar hand niet voor om. Ze doet alles zelf. Bijzonder? Jazeker, want de dame in kwestie is de oudste inwoner van Alphen en heeft vorige maand – op 18 februari – de gezegende leeftijd van 103 jaar bereikt.

 29. wilmamazone schreef:

  http://nos.nl/artikel/2038847-record-92-jarige-vrouw-rent-marathon.html

  De 92-jarige Harriette Thompson heeft zondag de marathon van San Diego uitgelopen. Daarmee is ze de oudste vrouw die ooit een marathon liep. De vrouw die ook kanker overleefde liep de ruim 42 kilometer in 7 uur en 24 minuten.

  Thompson is wel wat gewend. Het was al de zestiende keer dat ze de marathon in San Diego uitliep. Vorig jaar was ze nog wat te jong voor het record. Gisteren was ze………..

  eindquote:

  Met haar deelname haalde ze bovendien geld op voor onderzoek naar kanker. Of ze volgend jaar weer meedoet, dat heeft ze nog niet besloten.


  afbeelding van: http://cdn.running.competitor.com/

 30. Bram Hengeveld schreef:

  Fantastische toevoegingen Wilma :D Ik denk dat we ondertussen de vraag wel kunnen beantwoorden: nee, je bent niet oud als je 71 bent.

  • wilmamazone schreef:

   Het is voor mij ook een manier om jou zonder al te veel woorden te laten weten dat ik aan je denk.

   • Bram Hengeveld schreef:

    Je bent een schat! Maar dat wist je ;) Binnenkort is het al weer bijna een jaar geleden dat ik een hartaanval heb gehad. Ondertussen ben ik nog steeds jaloers op nagenoeg iedereen die in de thread voorbij is gekomen :P

 31. wilmamazone schreef:

  Deze vind ik letterlijk en figuurlijk te mooi om over te slaan:

  http://www.retecool.com/87-jaar-oude-oma-beschildert-alle-huizen-van-haar-dorp/

  De 87 jaar oude Anežka Kašpárková uit het dorpje Louka in Zuid-Moravië (regio in het zuiden van Tsjechië) heeft weinig zin om haar oude dag achter de geraniums te slijten, dus heeft ze een hobby bedacht. 30 jaar geleden ging Anežka met pensioen en heeft vanaf dat moment haar hobby opgepakt. En die hobby is het beschilderen van de huizen in haar dorpje met blauwe bloemen- en plantenmotieven. Elk wit huis in het dorpje beschildert Anežka met haar schitterende traditionele motieven.

 32. wilmamazone schreef:

  Sommige ‘oudjes’ zijn inderdaad niet kapot te krijgen ;-)

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4147191/2015/09/22/92-jarige-Karel-jaagt-droom-na-en-springt-uit-vliegtuig.dhtml

  VIDEO Je bent nooit te oud om je grenzen te verleggen: dat moet Karel Tilley (92) uit het Belgische Dilbeek gedacht hebben. De goedlachse opa trok dit weekend naar Zeeland om van drieduizend meter hoogte met een parachute naar beneden te springen. ,,Voor de kick”, glimlacht hij. “Volgend jaar wil ik nog hoger.”

 33. wilmamazone schreef:

  Bingo! Alweer een krasse knar te melden:
  http://www.ad.nl/ad/nl/10444/Offside/article/detail/4147460/2015/09/22/Honderdjarige-breekt-vijf-wereldrecords-in-drie-uur-tijd.dhtml

  VIDEO Vijf wereldrecords breken in drie uur tijd. De 100-jarige Don Pellmann presteerde het op de San Diego Senior Olympics, een sportevenement voor veteranen in de VS. Pellmann vestigde in zijn leeftijdscategorie 100+ wereldrecords op de 100 meter, het hoogspringen, kogelstoten, discuswerpen en verspringen. Alleen bij het polsstokspringen ging het jammerlijk fout.

 34. wilmamazone schreef:

  Deze dan ook nog maar vanwege de overtreffende trap van krasse knar?:


  http://www.nu.nl/opmerkelijk/4131477/japanner-loopt-wereldrecord-honderd-meter-105-plussers.html

  De Japanse Hidekichi Miyazaki heeft een wereldrecord gelopen op de honderd meter sprint in de categorie 105-plus.

  De 105-jarige Miyazaki, die de bijnaam ‘Golden Bolt’ draagt, liep de honderd meter in een tijd van 42.22 seconden. Zelf was hij niet tevreden over zijn tijd. “Ik was zo traag dat de tranen in mijn ogen sprongen tijdens mijn race”, aldus Miyazaki.

 35. wilmamazone schreef:

  Ontroerend goed. En let ook op de manier waarop de 101-jarige zich bukt; ze komt nog met gemak met de handen aan de grond:
  http://www.froot.nl/posttype/froot/101-jarige-vrouw-heeft-grootste-lol-in-sneeuw-en-ziet-zichzelf-vervolgens-op-het-nieuws/

  Niet lang nadat Armand de video op YouTube zette ging de video viral. En… ze kwam zelfs op het nieuws. En haar reactie wanneer ze zichzelf op televisie ziet, is minstens zo mooi als haar reactie toen ze in de sneeuw speelde.

 36. Bram Hengeveld schreef:

  “79 years ago, Margaret Thome Bakema had to leave high school when her mum fell ill with cancer. She gave up on education, and dedicated herself to caring for her mother and looking after her siblings.
  She went on to work in a preschool for 17 years.
  Now, at age 97, Margaret has been awarded an honourary degree from her old school, Grand Rapids Catholic Central High, who say she embodies all the core values they strive to teach their students.

  http://metro.co.uk/2015/11/04/97-year-old-woman-cries-when-she-finally-receives-her-high-school-diploma-5479374/

 37. wilmamazone schreef:

  http://www.nrc.nl/nieuws/2016/02/04/kijken-twee-90-jarige-balletdansers-dansen-door-na-hun-carriere

  Kijken: twee 90-jarige balletdansers dansen door na hun carrière
  Twee voormalig professionele balletdansers, Marge Champion en Donald Saddler, oefenen op 90-jarige leeftijd nog wekelijks hun dansroutines.

  Het verhaal gaat niet alleen over dans, maar ook over ouder worden. Veel mensen zijn bang om ouder te worden. Energieverspilling, vindt Champion. “Het gaat toch gebeuren, je kunt beter manieren vinden om van het leven te blijven genieten”.

 38. wilmamazone schreef:

  Zo zie je maar weer dat je alle kanten op kunt met 71+:
  http://www.ad.nl/ad/nl/1014/Bizar/article/detail/4279245/2016/04/09/Jack-104-is-oudste-ter-wereld-die-eerste-tattoo-laat-zetten.dhtml

  Jack (104) is oudste ter wereld die eerste tattoo laat zetten

  Het was op zijn 104de verjaardag dat Reynolds in zijn woonplaats de tattooshop ‘Pete Who’s’ binnenstapte. De hoogbejaarde man koos voor een simpel maar persoonlijk ontwerp. Reynolds liet ‘Jacko 6.4.1912’ op zijn bovenarm zetten: zijn bijnaam en zijn geboortedatum.


  afbeelding van: http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/bonkers-great-grandad-who-doesnt-7700833

 39. Bram Hengeveld schreef:

  82 year old punkrocker. “In my head I never think that I’m 82. I’m just Viva”.

  http://www.womenyoushouldknow.net/viva-hamnell-82-year-old-great-grandmother-punk-rock-rebel/

 40. wilmamazone schreef:

  Dit is wel een hele aparte:
  http://www.nu.nl/opmerkelijk/4268915/bedenker-heimlichgreep-96-redt-vrouw-in-verzorgingstehuis.html

  De 96-jarige dokter Henry Heimlich heeft de door hem bedachte Heimlichgreep toegepast om een vrouw in zijn verzorgingstehuis te redden. De 87-jarige vrouw verslikte zich in een stukje hamburger.

  Verzorgers en familieleden waren onder de indruk. “Alleen al het feit dat een 96-jarige man dat kan doen, is indrukwekkend”, zei Heimlichs zoon Phil.

  Heimlich is nog erg actief voor zijn leeftijd. Hij zwemt regelmatig en doet sportoefeningen. De Heimlich-greep bedacht hij in 1970.

 41. Bram Hengeveld schreef:

  80 jarige speelgoedmaker. Mooi ambacht!

  Masaaki Hiroi’s extraordinary passion for making original Japanese Edo Spinning Tops started when he was in his 30s and has created over 4,000 different types of Edo Tops to date.

  http://www.yaqmo.com/edo-spinning-tops-by-masaaki-hiroi/

 42. Bram Hengeveld schreef:

  http://www.tubantia.nl/regio/achterhoek/festivals-verschrikkelijk-deze-oma-uit-eibergen-vindt-het-fantastisch-1.6157077

  EIBERGEN – Festivals een bron van overlast? Niets daarvan, vindt Hanny Voortman (73) uit Eibergen. Sterker nog: de oma gaat zaterdag voor het eerst zelf naar een festival. “Met die kornuit’n, prachtig toch?”

 43. Bram Hengeveld schreef:

  Damn….

  92-year-old female WWII Pilot flies her plane again, after 70 years

 44. Bram Hengeveld schreef:

  Ik kan dit draadje wel sluiten nu….

  91 jaar en nog als operatie assistent aan de bak zijn. Amazing!

  http://people.com/human-interest/oldest-working-nurse-america-florence-rigney/

  Filmpje!

 45. Bram Hengeveld schreef:

  They call her the ‘Godmother of Surf.’ At the age of 71, Gwyn Haslock doesn’t hesitate for a second to dive into the icy waters with her trusty surfboard.

  Read more on Gwyn’s story: http://littlethings.us/vLVPqO

 46. Bram Hengeveld schreef:

  This is Roman. A 95-year-old man who has been married to a woman for 67 years.
  He has two children, five grandchildren, and one great grandchild. But just last year, Roman came out as gay.
  For nine decades he lived with his secret, despite knowing that he was gay at the age of just five-years-old.

  http://www.unilad.co.uk/relationships/grandfather-comes-out-as-gay-age-95-with-a-heartbreaking-confession/

 47. Bram Hengeveld schreef:

  93 jarige huisarts, werkt 7 dagen per week!

 48. Bram Hengeveld schreef:

  “This 82-year-old app developer proves you’re never too old to code.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: