Een leven lang leren

Werken in de gezondheidszorg betekent ‘een leven lang leren’. Innovaties, onderzoek, ethiek en vele andere onderwerpen binnen de zorg leveren een constante stroom van nieuwe inzichten en standaarden. Internet biedt handige tools om je te helpen bij dit levenslange leertraject.

Ars GeriAgenda

GeriAgenda

Het bezoeken van congressen en symposia hoort bij een leven lang leren. Op het gebied van de Verpleegkunde en Geriatrie & Gerontologie worden jaarlijks vele activiteiten georganiseerd, door even zoveel instellingen en organisaties. Op de hoogte blijven van nieuwe congressen en symposia kan nu via de Ars GeriAgenda! Klik hier voor de RSS feed

Nursing Essentials

Nursing Essentials

Veel van de publicaties in (verpleegkundige) peer reviewed tijdschriften moeten duur betaald worden. Niettemin zijn er in toenemende mate goede ‘open access‘ artikelen te vinden. In mijn citeulike group Nursing Essentials is een groeiend overzicht te vinden van (naar mijn bescheiden mening) zeer lezenswaardige open acces artikelen. Klik hier voor de RSS feed van Nursing Essentials.

Delicious

Ga naar mijn Delicious pagina

Delicious

Websites met interessante of leuke inhoud tag ik met delicious. Met deze gratis service kan je m.b.v. een handige tool iedere pagina in je browser snel van een of meerdere tags en notities voorzien. Kijk bijvoorbeeld bij mijn Verpleegkunde of Geriatrie tag. Klik hier voor een overzicht van al mijn tags, of hier voor de RSS-feed.

PubMed Feed

PubMed

Om automatisch op de hoogte te worden gebracht van nieuwe publicaties op het gebied van de Geriatrische Verpleegkunde, heb ik een zoekopdracht op de term “geriatric nursing”[MeSH] opgeslagen als RSS-feed. (Limits: Clinical Trial, Meta-Analysis, Practice Guideline, Randomized Controlled Trial, Review, Case Reports, Evaluation Studies, Multicenter Study, English, Dutch)

Omhoog

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 327 andere volgers

%d bloggers op de volgende wijze: