Ohw yeah! Publicatie in Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice

Vandaag is het online ook een feit! De gedrukte editie van het NTvEBP was al enige tijd uit, maar nu maakt de website er ook gewag van: de bespreking die ik samen met dr. Hester Vermeulen schreef over het onderzoek “Fall prevention in acute care hospitals” [1].

Teaser:

Valincidenten zorgen in diverse zorgsettings voor verhoogde morbiditeit en mortaliteit en zorgkosten maar kenmerken zich vooral door toenemende frequentie en ernstige (vermijdbare) gevolgen onder ouderen. Binnen de geriatrie wordt vallen gekenmerkt als een van de ‘geriatrische reuzen’, naast verminderde cognitie, mobiliteit, visus en gehoor en vergrote kans op incontinentie. 4 Meta-analyses geven wisselend bewijs en matige onderzoekskwaliteit aan als het gaat om preventie van vallen en daaraan gerelateerde verwondingen. Het vinden van effectieve methoden om vallen te beperken is zeer wenselijk.

Voor de rest rent u nu nog even naar / logt u in bij de bibliotheek van uw opleidingsinstituut of werkgever. (stiekem is het hier ook te lezen…)

  1. Dykes, P. C., Carroll, D. L., Hurley, A., Lipsitz, S., Benoit, A., Chang, F., Meltzer, S., Tsurikova, R., Zuyov, L., and Middleton, B. (2010). Fall prevention in acute care hospitals. JAMA: The Journal of the American Medical Association, 304(17):1912-1918. [Fulltext]
Advertenties
Getagged ,

One thought on “Ohw yeah! Publicatie in Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice

  1. wilmamazone schreef:

    Goed van jij! Nu al een beetje beroemd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: