Nursing Event 2011 feat. Oud & Nieuw in de ouderenzorg!

Goed, u bent dus verpleegkundige. U wilt op de hoogte blijven. En dat natuurlijk het liefst samen met  vakgenoten uit den lande. Dat komt goed uit, want op 8 en 9 december vindt het Nursing Event 2011 plaats. Uw aller weblogger heeft daarvoor op 8 december een seminar mogen organiseren getiteld:

“Oud & Nieuw in de ouderenzorg”

Direct opgeven dus! Het seminar kost 65 Euro en een korte intro en beschrijving van de sprekers vindt u hieronder:

De ouderenzorg staat voor flinke uitdagingen. Daarbij spelen de jonge en aanstormende generaties verpleegkundigen, de wetenschap en de maatschappelijke kijk op de ouderenzorg een centrale rol. Het seminar ‘Oud & Nieuw in de Ouderenzorg’ bestaat uit 3 lezingen door personen met diverse achtergronden. Maar deze mannen delen allemaal één eigenschap: de ouderenzorg is ‘hun ding’.

lezing: de ouderenzorg door een wetenschappelijke bril
dr. Erik van Rossum, lector zorg voor kwetsbare ouderen aan HS Zuyd zal een lezing geven over de plaats van de wetenschap in de ouderenzorg. Erik studeerde gezondheidswetenschappen en promoveerde op een studie naar de effecten van preventieve ouderenbezoeken door wijkverpleegkundigen. Hij is lid van de kenniskring Autonomie en Participatie en is vanuit die positie betrokken bij projecten rondom zorginnovaties voor ouderen en chronisch zieken en ‘de verwetenschappelijking van het onderwijs’.

lezing: de ouderenzorg en onze maatschappij
Jan Bouwmeester, geestelijk verzorger in een ouderenzorgorganisatie, zal spreken over de maatschappelijke kanten van de ouderenzorg en de hedendaagse ontwikkelingen daarin. Hij is vooral geinteresseerd in de relatie tussen visie op het leven en uitwerking in de dagelijkse praktijk van de zorg en houdt een pleidooi voor meer aandacht voor motieven van zorgverleners om dit werk te doen. Hij zal concreet ingaan op nieuwe initiatieven op dit gebied. Jan is afgestudeerd als orthopedagoog en kwam via de verstandelijk gehadicaptenzorg na afronding van een studie theologie uiteindelijk aan het werk gegaan in de ouderenzorg als geestelijk verzorger.

lezing: nieuwelingen in de ouderenzorg
Bram Hengeveld, wijkverpleegkundige, zal spreken over verpleegkundestudenten en beginnende beroepsbeoefenaren. Waar lopen zij tegen aan en hoe kunnen zorgverleners hen helpen het beste uit zichzelf te halen? Bram studeerde hbo-verpleegkunde en volgt thans een masterstudie evidence based practice aan de universiteit van Amsterdam.

Advertenties
Getagged , , ,

3 thoughts on “Nursing Event 2011 feat. Oud & Nieuw in de ouderenzorg!

  1. Annemiek schreef:

    Je bent goed bezig!

  2. […] donderdag was het zover: het seminar ‘Oud & Nieuw in de Ouderenzorg‘ vond plaats te Ede, als onderdeel van het Nursingevent. Samen met Erik van Rossum en Jan […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: