Gezond verstand: 1, Saxion Next: 0

Via de website van de Vereniging tegen de Kwakzalverij vernam ik het volgende:

De hbo-opleiding ‘complementaire en alternatieve geneeskunde’ van Saxion is afgekeurd door kwaliteitsbewaker NVAO

Kijk, dat lezen we graag! Waarom? Dat kan u hier, hier, hier en hier lezen. In het kort: een kwakzalversopleiding hoort niet op een hogeschool thuis. Natuurlijk kunnen we vermelden dat men van Saxion Next vindt dat het bij de beoordeling van de opafleiding allemaal helemaal niet eerlijk is verlopen: het is gewoon een kwestie van hoe je er naar kijkt. Door de Westerse bril bekeken is het onzin. Helaas was de niet-westerse bewijsvoering ook niet zo denderend volgens de NVAO. Exit Saxion. Next.

Advertenties
Getagged , ,

7 thoughts on “Gezond verstand: 1, Saxion Next: 0

 1. JennyJo schreef:

  Opgeruimd staat netjes!

 2. retepvosnul schreef:

  “A sudden outbreak of common sense”.
  Hoewel de reactie van de oppershamaan van Saxionnext wel weer een hoop gezond verstand teniet doet, is dit toch door de bank genomen een goed resultaat.

  Waar haalt die mafkees het vandaan dat als je ergens in gelooft je kan bewijzen dat het waar is ? Nee ! Niet waar. Ga fietsen !

  Ik zelf ben in de tussentijd geswitched van saxionnext naar een ander instituut. Niet hier om, maar het hielp wel !

  Vosnul.

 3. wilmamazone schreef:

  Saxion Next een spoedcursus denken op programma?:
  http://cryptocheilus.wordpress.com/2011/07/12/alternatieve-geneeskunde-de-kloof-de-troost-de-wetenschap/comment-page-1/#comment-24997

  Quote:

  De accreditatieorganisatie voor het hoger onderwijs oordeelde vorige maand over Saxion Next dat haar opleiding Complementary and Alternative Medicine, die opleidt tot alternatief genezer, ‘hbo-onwaardig’ is.

  Slordig redeneren
  Voor de Vlaamse filosoof Johan Braeckman, hoogleraar wijsgerige antropologie van de Universiteit van Gent, zal dat oordeel niet als een verrassing komen. Sterker, als het aan hem had gelegen, was de opleiding waarschijnlijk nooit opgericht.

 4. wilmamazone schreef:

  http://www.kwakzalverij.nl/1435/Staatssecretaris_vindt_Saxion_ondoorzichtig_over_CAM_opleiding

  Staatssecretaris vindt Saxion ondoorzichtig over CAM-opleiding
  15 mrt 2012 | Broer Scholtens

  Saxion Next, een ‘particuliere hogeschool voor beroepsonderwijs’ is niet ‘transparant’ geweest over haar opleiding CAM (Complementary and Alternative Medicine).

  Maar wel een wettelijk erkend diploma om (toekomstige) goedgelovigen mee voor het lapje te houden, dus hoe doorzichtig is de wettelijke kant zelf indeze?!:

  Bij Saxion Next zijn sinds 12 juli geen nieuwe CAM-studenten meer ingeschreven. De wet bepaalt dat studenten die op die datum de opleiding volgen in de gelegenheid moeten worden gesteld de opleiding te voltooien aan een andere instelling. Is dit voor studenten niet mogelijk, dan wordt de opleiding gedurende een redelijke afbouwperiode aan de instelling voortgezet, schrijft de staatssecretaris aan de Tweede Kamer.

  Dit laatste gaat nu in Deventer gebeuren omdat er in Nederland geen andere instelling is die dit soort CAM-cursussen aanbiedt. Het diploma dat studenten krijgen, die nu nog in de laatste fase van hun studie zitten, is wettelijk erkend, aldus de staatssecretaris.

  Een en ander gaat mijn gezonde verstand iig te boven.

 5. wilmamazone schreef:

  Saxion gaat gewoon door met misleiden:
  http://www.kwakzalverij.nl/1483/Saxion_gebruikt_mistig_nepbegrip_post_hbo

  Saxion gebruikt mistig nepbegrip: post-hbo
  11 aug 2012 | Broer Scholtens

  De particuliere hogeschool Saxion Next heeft drie nieuwe post-hbo-opleidingen ontwikkeld op CAM-gebied (complementary alternative medicine). De opleidingen concentreren zich op fytotherapie, op natuurvoeding en op orthomoleculaire suppletie en traditionele Chinese geneeswijzen/acupunctuur.

  De school adverteert met deze nieuwe opleidingen in het julinummer van Arts & Auto. Wat met post-hbo wordt bedoeld is onduidelijk. De nieuwe opleidingen zijn voor mensen die bij Saxion de cursus ‘complementaire en alternatieve’ geneeswijzen hebben gevolgd die Saxion ten onrechte het predikaat hbo-opleiding meegeeft.

 6. Bram Hengeveld schreef:

  Saxkwak. Zucht… Overigens wel baggerveel typefouten in het artikeltje van dhr Scholtens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: