Weet u nog? Saxion Next en de CAM-opleiding? Kent u mr. Kackadoris?

Even opfrissen: Eind 2009, begin 2010 is ondergetekende een ietsiepietsie gebrouilleerd met de nieuwe CAM opleiding bij Saxion Next, de particuliere tak van de hogeschool waar hij (in juli daarop) zijn diploma verpleegkunde heeft verkregen. Ondergetekende komt terecht in het schoolblad en schrijft enkele boze stukjes. Enkele pogingen om per e-mail achter een curriculum te komen lopen op niets uit, wel wordt ontdekt dat studenten verpleegkunde tegenwoordig ook les krijgen over iriscopie, homeopathie en meer van dergelijke onzin.

We noteren september 2010. De lijst met nominaties voor de mr. Kackadorisprijs 2010 is uit. Met daarop (o.a.): Saxion Next met hun CAM opleiding. Serves them right. Laat ik ter volledigheid vermelden dat ik mijn opleiding bij Saxion als bijzonder prettig heb ervaren. Ik ben ook niet de enige Saxion student die zich ergert aan deze ontwikkelingen, getuige een reactie (dikgedrukt door mij):

Helaas heeft Saxionnext ook opleidingen die niet uitgaan van pure hocus-pocus en pseudo-wetenschappelijke onzin zoals Psychologie of Archeologie. Het feit dat de instelling toestaat dat op het zelfde niveau een diploma bijgeloof gehaald kan worden devalueert in ernstige mate de waarde van de andere diploma’s.
Je zou denken dat een behoefte voor het uitdelen van placebo’s ook prima, zo niet beter, door de Psychologen kan worden gedaan.

Maar er zit meer onderwijs in de lijst. Zo is daar de boekenserie ‘Chemie Overal’ voor het vwo, bedoeld voor onderwijs in scheikunde (heb de oude serie nog boven staan. Geen homeopathie in te vinden) en worden de hbo’dierendokters’ gehekeld. Gaat lekker zo, met dat onderwijs.

Op 2 november  zullen we horen wie ‘de Kack’ in ontvangst mag nemen.

Met dank aan Cryptocheilus.

Advertenties
Getagged , , , ,

One thought on “Weet u nog? Saxion Next en de CAM-opleiding? Kent u mr. Kackadoris?

  1. […] dat lezen we graag! Waarom? Dat kan u hier, hier, hier en hier lezen. In het kort: een kwakzalversopleiding hoort niet op een hogeschool thuis. Natuurlijk kunnen […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: