12 mei. Dag van de verpleegkunde, tijd voor symposium ‘Kwaliteit. Ook na de tijd’

Lang, lang, geleden, in een land hier ver, ver vandaan werd eens een meisje geboren. Haar ouders noemden haar ‘Florence’. Florence werd gedurende haar leven met de zelfkant van de wereld in contact gebracht. Of, althans, ze heeft zichzelf daarmee in contact gebracht. Als ‘kill ‘em all and let some god sort them out‘ een gangbaar oorlogsprincipe is, dan was Florence God. Goed, alwetend was ze allerminst  maar behept met een scherpzinnige pen zette wel even de verpleegkundige op de kaart.

Niettemin lijkt een trend waarin de verpleegkundige ineens héél erg hot is nog wel eens te willen samenvallen met een periode waarin een oorlog woedt. Of dat nu allemaal in het voordeel van het vak is… Nou ja, Florence maakte er dankbaar gebruik van. Hoewel ze met haar keuze de goed doorvoede familie Nightingale waarschijnlijk meer dan eens hoofdschuddend heeft doen wegkijken, denk ik dat er weinig mensen zó beroemd zijn. In ieder geval niet uit haar familie. Omdat het haar verjaardag was, de 12e van mei, ‘vieren’ we de dag van de verpleging, diens voeten diep in het bloedrood van de oorlog in de Krim. Feli Florence.

EHBO/LOTUS

EHBO/LOTUS in actie

Een perfecte dag dus om eens een leuk symposium te organiseren. En zo geschiedde. Samen met mijn vijf collega-bestuursleden van S.V. Hysteria, de studievereniging van de opleiding Verpleegkunde van Saxion, organiseerden we  ‘Kwaliteit. Ook na de tijd!‘. Zesenzestig deelnemers (studenten en docenten) en twaalf sprekers/workshopleiders maakten er een leerzaam en gezellige symposium van.

Lex Tabak (ja, dé Lex Tabak) kwam al ZZP’end vanuit het Wilde Westen, er was een ervaringsdeskundige uit de GGZ die samen met een duaalstudente sprak over empowerment, studenten kregen handvesten om hun argumenten beter te ordenen, er was een te gek EHBO/LOTUS duo,  en nog veel meer. Genoeg om 3 rondes aan workshops te geven. Allen, ook die ik niet genoemd heb: bedankt! Het was nogal een planmatig avontuur; maar met soms meer geluk dan wijsheid kwam uiteindelijk alles toch op de pootjes terecht en leek iedereen tevreden.

uw aller

uw aller

Het organiseren van zo’n symposium, zeker als je dat zoals ons nog nooit hebt gedaan, is echter nogal een kluif. (en een van de redenen dat het hier de laatste tijd wat stiller is) Maar het is mooi te zien dat de bereidwilligheid om mee te werken aan een symposium dat 5 (vijf!) euro per persoon kost groot is. Docenten die tot twaalf uur ’s nachts aan het mailen zijn en ‘papadag’ opschuiven, de directeur die een zegje komt doen, mooi ontworpen presentaties, arrangementen voor parkeerplekken in hartje Enschede, bergen beschikbare A/V apparatuur en gratis tijdschriften (bedankt EBP, V&VN Ambulancezorg, Vredehof uitvaartverzorging, TvZ!) en – heel belangrijk – gratis koffie en thee.  Om eens wat te noemen. Dank aan allen!

Volle bak!

Natuurlijk ben ik ook dank verschuldigd aan mijn mede-studenten die zich tot gisteravond laat nog aan hebben gemeld.

En last but not least: mijn collega bestuursleden van S.V. Hysteria. Bedankt voor een erg leuke samenwerking, you rock.

Volgend jaar weer wat mij betreft!

Advertenties
Getagged , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: