Saxion krijgt eigen kwakzalversafdeling.

Yup, really.

Berichtte ik enkele dagen geleden nog dat studenten op Saxion de meest prachtige initiatieven ontplooien, nu lezen we dat Saxion Next een heuse opleiding tot natuurgeneeskundigekwakker krijgt. (klik hier voor de CAM pagina van Saxion Next) De opleiding komt vanuit Arnhem met zo’n 170 studenten en docenten richting Saxion en moet een HBO erkende opleiding worden. Dat was tot op heden toch wat lastig. Maar accreditatiebureau Hobéon is al langsgeweest en het ziet er rooskleurig uit volgens de mensen van Saxion Next. Het auditteam zal wel een mooie lijst in hebben kunnen vullen, met items als:

De eindkwalificaties van de opleiding sluiten aan bij de eisen die door (buitenlandse) vakgenoten en de beroepspraktijk gesteld worden aan een opleiding in het betreffende domein (vakgebied/discipline en/of beroepspraktijk.

Op Saxion Next lezen we dat o.a. de vereniging van Klassiek Homeopaten daar garant voor staat. Een ieder die bekend is met schrijfels van iemand als Renckens snapt dan waar de schoen wringt. Al eeuwen lang is men druk doende te profeteren over homeopathie en acupunctuur en in die tijd lijkt er niet echt een spat te zijn veranderd. Het zijn nog steeds dezelfde placebo’s, dezelfde kringetjes en dezelfde door afwezigheid schitterende ontvankelijkheid voor kritiek. Maar het is helaas wel de rommel die de opleiding lijkt te willen gaan aanleren. Stuiteren dus maar met die flesjes en verdunnen tot je een ons weegt.

Homeopathie. Kom op zeg. Zullen we dat boekje nu gewoon eens dicht doen? Zetten we het netjes naast de verhalen over een platte aarde, de leer der humoren van Galen en de sprookjes van duizend en een nacht.

Dáár zal de ‘Organon’ prima tussen passen.

Advertenties
Getagged , , , ,

8 thoughts on “Saxion krijgt eigen kwakzalversafdeling.

 1. cryptocheilus schreef:

  Ik sta niet om mijn feilloze taalgevoel bekend. Degene die schrijft op die website is echter echt héél erg.

  Je wordt opgeleid tot eerstelijns behandelaarS en volwaardige partnerS in de gezondheidszorg.

  HAHAHAHAHAHAHA. Volwaardig eh? Meewarig kijkt naar zoveel agitprop.

  Ze zijn wel eerlijk daar.

  Natuurgeneeswijzen richten zich van oudsher op het bevorderen van de gezondheid, het herstel van mentaal en lichamelijk evenwicht en het voorkomen of verergeren van ziekte. Zij gaat uit van de mens in relatie tot zijn omgeving.

  HAHAHAHAHAHA. Right.

 2. Bram Hengeveld schreef:

  Zouden ze met ‘volwaardig’ duiden op het ‘geneeskundige’ in natuur’geneeskunde’?

 3. cryptocheilus schreef:

  @ Bram:

  Nee. Waarschijnlijk op ‘partner’ en ‘eerstelijns’. ROFLOLMAOWTFBBQ.

  Partner?

  Ik kies mijn partner zelf wel. Dat is iig niet zo’n zweverT die bij Saxion denkt dattie wat voorstelt en staat te springen om ‘geaccrediteerd’ (roflol) serieus genomen te worden..

  Eerstelijns? Oh ja? Ik dacht dat een arts gewoon eerstelijns was. Achterhoedegevechten laat ik graag aan deze SAXION- misleiden over. Ver van mij en niet met mij.

  Begrepen?

  Voor de school is dit natuurlijk (sic) een aanwinst. Met de nadruk op winst.
  Dat ze hiermee hun ander opleidingen onderuit halen zal wel niet in de koppies opkomen. Klok klepel en klankschaal. Zoiets.

 4. Bram Hengeveld schreef:

  Klok, klepel, klankschaal = LOL

 5. […] nl. de nieuwe opleiding tot CAM therapeut onder het voetlicht gebracht. Op Ars GeriatriCare was er hier en hier reeds over te lezen. Ik ben hierover telefonisch geïnterviewd door de redactie van Sax en […]

 6. […] diploma verpleegkunde heeft verkregen. Ondergetekende komt terecht in het schoolblad en schrijft enkele boze stukjes. Enkele pogingen om per e-mail achter een curriculum te komen lopen op niets uit, wel […]

 7. […] dat lezen we graag! Waarom? Dat kan u hier, hier, hier en hier lezen. In het kort: een kwakzalversopleiding hoort niet op een hogeschool thuis. Natuurlijk […]

 8. […] blijkbaar was het een jaar geleden ook al opgemerkt in de comments van dit blog van Bram Hengeveld, waar hij verbaasd schrijft over de CAM-opleiding van […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: