Happy birthday Bram! Heb je nog een cadeautje voor ons?

Ongeveer 27 jaar geleden werd ik op de wereld gezet. Ik had al vrij snel een punthoofd van de toestanden in de wereld (zuignappie), dus dat moest, achteraf gezien, uiteindelijk wel resulteren in het spuwen van gal en inzicht (*kuch*) op een weblog. Dat dat veelal over de ouderenzorg zou gaan is een kwestie van prettige chaos geweest. Leuk is het in ieder geval.

Om deze heugelijke dag met mijn bescheiden lezersschare (dank!) te fêteren, heb ik twee oude artikelen opgepoetst. (voorzien van wat extra beeldmateriaal, spel- en typefoutjes verwijderd etc.)  Mocht je ze dus nog niet hebben gelezen, of benieuwd zijn naar het nieuwe jasje, they’re all yours:

De invloed van omgevingslicht op dementerende mensen
Het wachten is op de tsunami van dementie; over een niet al te lange tijd zal Nederland een enorme groei van het aantal dementerende mensen doormaken. Het wordt alle hens aan dek. Joost van Hoof, een jonge Nederlandse ingenieur die zich heeft toegelegd op het onderzoek naar het gebruik van domotica bij dementerenden,  deed onderzoek naar de invloed van het omgevingslicht op dementerenden. Verdomd interessant! Lees hier verder…

Meeste mensen gehoorzamen (nog steeds) opdracht tot martelen
In de jaren zestig van de vorige eeuw voerde Stanley Milgram een onderzoek uit dat hem (en z’n onderzoek) wereldberoemd en berucht maakte. Het kostte hem z’n carrière. In 2008 werd het onderzoek ontdaan van ethische problemen en opnieuw herhaald door Jerry Burger. Milgram had gelijk. Shocking. Of logisch? In het blogbericht een uiteenzetting van wat Milgram en Burger allemaal hebben uitgespookt tijdens hun experimenteerdrang. Lees hier verder…

Reacties van harte welkom en een fijne dag!

(p.s. mocht het grapje in het aller-bovenste plaatje je zijn ontgaan, kijk dan even hier)

Advertenties
Getagged , , , , , ,

7 thoughts on “Happy birthday Bram! Heb je nog een cadeautje voor ons?

 1. jennyj0 schreef:

  Heb je geloof ik op de verkeerde plek gefeliciteerd, dus hier gewoon nog een keertje: Heel hartelijk gefeliciteerd en ik hoop dat we nog heeeeel lang vriendjes blijven!

  Heb overigens wel het een en ander – nou ja, best veel eigenlijk – op te merken op je weergave van Milgram’s experiment. Ik ga er nog iets over schrijvend, maar dat kost wat tijd, dus even geduld.

 2. Bram Hengeveld schreef:

  Dankje Jennyj0 en van commentaar worden we alleen maar beter!

 3. Annemiek schreef:

  Happy birthday!

 4. cryptocheilus schreef:

  Ik ben te laat natuurlijk hoewel het ‘ongeveer’ 27 jaar geleden is.

  * Hiep Hiep Hoera schreeuwt.*

  Hoe is het met de kater Bram?

 5. wilmamazone schreef:

  Gelukkig werd ons Bram ONGEVEER 27 jaar geleden op de wereld gezet, dus ik vind dat ik nu niet té laat ben met een van harte proficiat, een smakkerd op z’n punthoofd en een stevige knuFF. :-)

 6. Bram Hengeveld schreef:

  Bedankt wilmamamzone & crypto, die kater en het punthoofd zijn ondertussen wel weggetrokken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: