Oproep: Stuur uw ouderenzorgverhaal over waardigheid naar prof. de Lange!

Aan de tranquilizers van frustratie? Compleet euforisch? En dat vanwege een vraagstuk rondom waardigheid van de zorg voor ouderen in Nederland? Frits de Lange is geïnteresseerd in uw verhaal! Frits de Lange  is hoogleraar gerontologische ethiek aan de universiteit van Kampen. Geknipt van zijn weblog:  

Prof. Frits de Lange (PThU Kampen, Expertisenetwerk Levensvragen en Ouderen) verricht onderzoek naar menselijke waardigheid en ouderenzorg.

In de gezondheidsethiek is waardigheid een onbruikbaar, want vaag begrip, zeggen sommigen. Voor anderen is het juist onmisbaar als een kenmerk van goede zorg.

Om beter inzicht te krijgen in hoe het begrip waardigheid functioneert, is De Lange op zoek naar praktijkverhalen van ouderen zelf of hun naaste omgeving (in de zorg- en hulpverlening, maar ook daarbuiten) waarin waardigheid een rol speelt. Hebt u in uw eigen omgeving als oudere, professional, vrijwilliger en/of mantelzorger zo’n ervaring gehad, dan is hij geïnteresseerd in uw verhaal.

Mail het naar: delangefrits@gmail.com

(Over waardigheid gesproken: respecteer in uw mail s.v.p. de privacy van betrokkenen)

Dank!

Omdat ik prof. de Lange en een belangrijk deel van zijn gedachten (voorproefje) een warm hart toedraag, hoop ik met deze oproep een bescheiden bijdrage te kunnen leveren aan zijn inspanningen. Insturen dus!

Update: n.a.v. een e-mail van Frits de Lange is dit bericht inhoudelijk iets aangepast om de vraag naar de verhalen omtrent waardigheid meer naar voren te laten komen.

Advertenties
Getagged , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: