must read: Pallimed.org

pallimedlogo

Ben je medisch blogger of anderszins geïnteresseerd in palliatieve zorg of de samengang tussen communicatietechnologie en de medische wereld? Heb je nog nooit gehoord van het ‘Pallimed weblog’? Dan is het nu tijd om je te schamen en jammerlijk verloren momenten van verwondering en afvragen in te halen!

Het Pallimed weblog bestaat eigenlijk uit een drietal onderdelen, waarvan het ‘mainblog’ (http://www.pallimed.org) de hoofdrol speelt. Hierop vinden we een bonte verzameling aan artikelen over en voor de palliatieve zorg (met veel aandacht voor pijnbestrijding en wetenschappelijk onderzoek) die geschreven worden door een viertal artsen die werkzaam zijn in de palliatieve zorg. Het weblog ziet er misschien niet erg gelikt uit (meest verschrikkelijke header afbeelding ooit…), but don’t ‘judge a book by its cover’! Dit is een van de betere weblogs over medisch aanverwante zaken die ik ken. Al lezend krijg ik meer dan eens het gevoel van ‘standing on the shoulders of giants’. Weblogs als pallimed.org bieden een unieke en toegankelijke kijk in de wereld van artsen als Drew Rossiele, de oprichtster van Pallimed.org.

Maar ook absolute aanraders zijn het ‘Arts & Humanities’ (http://arts.pallimed.org/) en het ‘Cases (http://cases.pallimed.org/)’ onderdeel van het pallimed blog.  Met name het Arts & Humanities onderdeel heeft me verbaasd; het verhandelt over zaken van Metallica (Until it sleeps), tot ‘Wit’, een meer dan briljante film over het leven van een vrouwelijke professor in de Engelse literatuur vanaf het moment dat deze te horen krijgt dat ze ‘advanced metastatic ovarian cancer‘ heeft. (precies dat bericht vormt het begin van de film) Niet gezien? Zeker doen. Ondertitels bij deze film moeten overigens als het even kan uitgezet worden, aangezien deze een belangrijk onderdeel van de film wegnemen: de inhoud van de (Engelse) taal.

Maar ook (moderne) kunst(, literatuur en digitale technieken passeren de revue, alsook een boek over de dood dat is geschreven voor kinderen. Ik hoop dat ik duidelijk heb kunnen maken waarom het lezen van deze post feitelijk verspilde tijd is, die je ook op het pallimedblog had door kunnen brengen.

Now shoo, and go read @ pallimed.org!

Advertenties
Getagged , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: