Homodemonstratie neergeslagen in Rusland

De Russische politie heeft hardhandig ingegrepen bij een homodemonstratie in de Russische hoofdstad Moskou, zo valt vandaag op de website van  o.a. de NOS te lezen. Wat hardhandig ingrijpen inhoudt wordt niet duidelijk, maar ik kan me een kleine voorstelling maken. Verwacht overigens niet dat er sprake was van een massa demonstratie; de NOS spreekt van enkele tientallen.

Pfoeh. Tientallen nog wel!

Wat bezielt een persoon om op een dergelijke, internationale wijze, te kennen te geven dat Rusland wat betreft homorechten inderdaad een ontwikkelingsland is? Wie die persoon is, wordt natuurlijk vervaagd door een bureaucratisch systeem van politiek en justitieel allooi, dat spreekt voor zich. En natuurlijk hadden de demonstranten ‘geen toestemming’ gekregen van de autoriteiten. Natuurlijk wisten ze dat er ingegrepen zou worden. Ze bonden zich als spek tegen een kat aan. En die gebruikte z’n klauwen. Er bestaat volgens mij niet zoiets als een ‘recht op vrijheid van demonstratie’, dus ‘wettelijk’ gezien zal Moskou wel in diens recht staan. (ik ken de Russische wetgeving niet, maar ik verwacht niet dat die gek veel meer vrijheid behelst dan de Nederlandse, so correct me if I’m wrong)

Maar COME ON.   Nu dient overigens vermeld te worden dat in bijvoorbeeld Californië proposition 8 werd aangenomen op de dag dat Obama de verkiezingen won. Hierdoor werd het recht om te trouwen bij wet voorbehouden aan man-vrouw koppel, wat neerkomt op een verbod van het homohuwelijk (Change!)  Waarom is er op zo veel plekken in de wereld sprake van een diepgewortelde homofobie? En dat terwijl homoseksualiteit in de natuur zo’n veelvoorkomend iets is… Heeft Rusland zichzelf nu ook als spek op een kat gebonden? Een Nederlandse kat? Europa? Laten we het hopen. Maar vooral ook niet denken dat daarmee de strijd is gestreden…

Advertenties
Getagged , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: