Blogcarnival: De Verpleegkundige Cyclus

Klik op de afbeelding en doe mee aan 'de Verpleegkundige Cyclus'!

Waarom dit blogcarnival? (en: wat is een blogcarnival?)
In een poging om verplegend en bloggend Nederland dichter bijeen te brengen heb ik een nieuw blogcarnival opgezet: de Verpleegkundige Cyclus. Het is de bedoeling dat er Nederlandstalige blogpost over de verpleegkunde worden aangemeld, waarna de ‘carnivalhost’ (in dit geval ondergetekende) alle aanmeldingen doorleest en er een samenvattend verslag van schrijft, dat als een blogpost wordt gepubliceerd. (dat is in een notendop de bedoeling van een carnival) De eerste editie van ‘de Verpleegkundige Cyclus’ zal hier op Ars GeriatriCare gehost worden.

Waarom meedoen?
Het hosten van en deelnemen aan carnivals heeft een aantal voordelen, waaronder: de sociale kring van medebloggers wordt duidelijk, minder bekende blogs kunnen profiteren van het verkeer van en naar bekende zwaargewichten en op carnivals kom je veel interessant materiaal tegen, dat je anders zou laten liggen of volledig zou missen.

Criteria die gesteld worden aan inzendingen:

  • Inzendingen zijn Nederlandstalig
  • Inzendingen gaan inhoudelijk over verpleegkunde als beroep, als onderdeel van de gezondheidszorg of maatschappij, of over  een voor verpleegkundigen relevant onderwerp, waarbij de relevantie met het beroep duidelijk is of wordt aangegeven.
  • Alle zorgcategorieën/settings zijn welkom.
  • Regels der vertrouwelijkheid worden in acht genomen. D.w.z. dat de beroepscode en de ethiek van het medbloggen van toepassing zijn! (persoonsgegevens/beschreven situaties dienen volledig onherkenbaar te zijn, er mag geen directe reclame gemaakt worden, respect voor de medemens, etc.)
  • Bronvermelding dient duidelijk te zijn, bij voorkeur volgens de APA-methode. Heb je een CiteULike account? Helemaal fantastisch: meld je aan bij de CiteULike groep ‘de Verpleegkundige Cyclus’ via: http://www.citeulike.org/groupfunc/9627/home en plaats de referenties in de groep.
  • Leeftijd van de aangemelde posts vormt geen criterium voor insluiting, maar het aanmelden van recent materiaal wordt aangemoedigd.  

Hoe kan ik deelnemen?
Klik hier om een blogpost aan te melden of stuur een email (zie ‘over AGC‘). Kom je er nog niet uit? Geen nood. Laat even een reactie achter op deze postAanmelden kan tot 4 april 2009. Een weekje later zal de eerste editie van ‘De Verpleegkundige Cyclus’ hier op Ars GeriatriCare gehost worden. Dus: ben je actief als verpleegkundig blogger, of ken je iemand die dat is:

spread the word and get hosted @ de Verpleegkundige Cyclus!

Advertenties
Getagged ,

One thought on “Blogcarnival: De Verpleegkundige Cyclus

  1. […] Iets later dan gepland, maar hier is de eerste editie van het blogcarnival ‘de Verpleegkundige Cyclus’. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: