Visible body: 3D anatomie online

Internet is zo groot en zo veelomvattend dat je er soms gek van wordt. Of dingen vergeet die je ooit al eens bent tegengekomen. Tijdens een afspraak met een docent vanochtend kwam een vergeten site voorbij: visible body 

Op deze website is het mogelijk om met 360 graden vrijheid in 3D de verschillende onderdelen van het menselijk lichaam te bekijken. Gratis en voor niets. Nou ja niets, je moet je registreren en dan kan je aan de slag. Om even een kleine indruk te geven heb ik voor u, de lezer, het model ontdaan van neus en schedeldak en een close up gemaakt: 

visiblebody

Het is mogelijk om ieder orgaansysteem of minitieus onderdeel daarvan te selecteren (of op te zoeken), transparant te maken of  te verbergen. Links boven in het plaatje zie je de besturing, waarmee het model te draaien is of de ‘view te resetten’ (mocht je de weg even kwijt zijn geraakt). De kwaliteit is verbluffend, maar een wat oudere PC zal puffend en zuchtend aan het werk moeten. De besturing is even oefenen, maar vrij makkelijk in gebruik.

Veel (leer)plezier ermee!

Advertenties
Getagged ,

3 thoughts on “Visible body: 3D anatomie online

  1. san schreef:

    ik wil graag meer leren van de anatomie voor mijn opleiding

  2. Bram Hengeveld schreef:

    Hallo san,

    leuk dat je een reactie achterlaat! En super dat je meer wil leren van de anatomie voor je opleiding. (wat studeer je? welk jaar?) Ik zie trouwens dat Visible Body 3D nu een betaalde service is… Bummer.

    Er zijn enorm veel boeken, PC programma’s, video’s, etc. over anatomie & fysiologie. Wat vind je een prettige manier van leren?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: