Aantal griepgevallen blijft dalen

influenzavirusDe afname van het aantal IAZ per 100.000 inwoners blijft sinds 2 weken dalen, volgens de nieuwste cijfers van de CMR peilstations. In de 6e week van de epidemie werden er 97 IAZ per 100.000 inwoners geregistreerd, een daling van 15,7% ten opzichte van de week ervoor en 36,6% ten opzichte van week 4, toen de teller op de top van de epidemie bleef steken op 153. Dit in tegenstelling tot het oosten van Europa, waar men nu de griep over echt zich heen krijgt. Estland en Litouwen rapporteerden voor het eerst hoge griepactiviteit sinds het begin van de epidemieën in Europa, aldus het EISS.

www.nivel.nl

afb: Aantal IAZ per 100.000 inwoners. Klik op de afbeelding voor grote weergave. Bron: http://www.nivel.nl/griep

Uit analyse van de cijfers van week 5 blijkt dat in alle leeftijdsgroepen, behalve die van 15-64 jaar (wel een grote groep), de daling is ingezet. Een andere opvallende verschijning is het voorkomen van het  influenza B virus in door de peilstations afgenomen monsters. Tot dusver was hier geen (of nauwelijks) sprake van. Niet dat het wereldschokkend is, want dit gebeurde eerder al, zoals in de post over week 4 van de epidemie te lezen viel.

www.nivel.nl

afb: Aantal IAZ per 100.000 inwoners (groen) en het aantal vastgestelde virussen en type (blauw = influenza A, rood = influenza. B). Klik op de afbeelding voor grote weergave. Bron: http://www.nivel.nl/griep

Advertenties
Getagged , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: