Kwakzalvers voor rechter wegens stamceltherapie

Twee artsen kwakzalvers van het Preventief Medisch Centrum moeten voor de rechter verschijnen omdat ze stamceltherapieën, à raison de 12.000 euro, hebben aangeboden in een Belgische kliniek, die ze voor een aantal maanden (a raison de 20.000 euro) hadden gehuurd van een Belgische huisarts. Stamceltherapie is nog in experimentele fase en mag als zodanig niet zomaar worden uitgevoerd. De twee artsen was het dan ook al verboden om hun praktijken in Nederland en Engeland uit te voeren.

Overigens is het Preventief Medisch Centrum te Rotterdam in mijn ogen een toonbeeld van kwakzalverij, iets dat me geen moment verbaasd, omdat de alternatieve geneeswereld wel vaker dergelijke strapatsen uit heeft gehaald op het gebied van dubieuze behandelingen. Ik zal u details besparen, maar 4 liter wortelsap per dag i.c.m. koffie-darmspoelingen als behandeling van een tumor in de dikke darm is geen verzinsel.

Wanneer Ayurveda, acupunctuur, chelatietherapie, orthomoleculaire geneeskunde en stamceltherapie in één adem genoemd worden, is het oppassen geblazen. En dat is precies het geval op de Website van het Preventief Medisch Centrum Rotterdam. Het wordt in vage termen ingepakt, om vervolgens mensen financieel uit te kleden met therapieën die niet werken. Een schande.

Het is momenteel onderwerp van discussie of de artsen hun vak überhaupt hadden mogen uitvoeren in België. Ondertussen zou ik mensen adviseren om mijlenver uit de buurt van het PMC te blijven.

via AD.nl – Diagnose – Nederlanders voor rechter wegens stamceltherapie.

Advertenties
Getagged ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: