Humor? Of zielig? Alzheimer en ET

Een merkwaardig bericht in ‘The Canadian’: Mental Illness: Alzheimer’s, Dementia and Manipulative Extraterrestrials. Mentale aandoening: Alzheimer, dementie en manipulatieve buitenaardsen.

Het gaat om ene dr. Salla, beoefenaar van ‘expolitics‘ en een dr. Lash, die over Archons, kwade ET’s die onze breinen over nemen heeft geschreven. Het is echt vrij fantasierijk en het is moeilijk te geloven dat er mensen zijn die er écht in geloven:

According to the University of Miami’s Medicine Online “the pathophysiology of memory loss remains a mystery.” LINK However, Dr. Salla, Dr. Lash, and other learned researchers suggest that such human conditions as Alzheimer’s and Dementia may be appreciated by becoming aware of Manipulative Extraterrestrial interference against human free will.

M.a.w.: ET ‘hackt’ onze hersenen en gaat er mee aan de haal. (schijnbaar om er amyloïd plaques en neurofibrillaire knopen te veroorzaken)

Het grappige is dat één van de meest gebruikte ‘onzin’ technieken direct naar voren springt: quotemining, oftewel het zéér specifiek en onjuist gebruik van citaten. Zoals dus ‘the pathophysiology of memory loss remains a mystery’. Zonder een ster in neurologie te zijn weet ik dat die zin in feite onwaar is, maar daarover meer in een post die nog volgen gaat over de anatomie van het ouder wordende brein. Gelukkig zijn de auteurs zo vriendelijk om er LINK achter te zetten in grote letters. Daar vinden we, onderaan de pagina, in kleine lettertjes:

[..]In many more cases, the pathophysiology of memory loss remains a mystery.

Dat ‘In many more cases’ wordt weggelaten is een teken aan de wand; we hebben te maken met een geoefende kwatschverteller. Een typische quotemine. Er wordt dus ondertussen een artikel over dementie gebaseerd op een halve zin, waarna er een volslagen ridicuul alternatief wordt gegeven i.p.v. de gebruikelijke achteruitgang in de bouw/omvang van de hersenen die bij dementie aanwezig is. En natuurlijk heeft dr. Salla, als exopoliticus het een en ander aan oplossingen, vanuit z’n expertise…

Het is allemaal te maf voor woorden en wie eens wil lachen raad ik het artikeltje aan. Denk er alleen niet bij dat er mensen zijn die het écht geloven. Want dan wordt het ineens heel zielig.

Advertenties
Getagged ,

2 thoughts on “Humor? Of zielig? Alzheimer en ET

  1. Annemiek schreef:

    Dat over de aliens een hele website bestaat!
    Dan moeten we toch maar rond gaan lopen met aluminium mutsjes zodat ze onze brainwaves niet kunnen opvangen :)

  2. Bram Hengeveld schreef:

    Come get your tinfoil hats! :D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: