Zorgverleners en patiënten: Verenigt U!

Via www.betinnepluut.nl las ik over het zelfzorgdossier diabetes dat momenteel door het MinVWS en NICTIZ wordt ontwikkeld. Een van de mooie aspecten van deze ontwikkeling is de mogelijkheid voor patiënten en zorgverleners om deel te nemen aan een onderzoek aan de hand waarvan wordt bepaald welke onderdelen dienen te worden opgenomen in zo’n zelfzorgdossier. De klant als koning. Internet stelt de ontwikkelaars in staat om een enorm belangrijke bron van informatie (nl. de eindgebruikers) op vrij laagdrempelige wijze aan te boren. Patiënten kunnen hier terecht, zorgverleners hier.

Persoonlijk heb ik me nogal eens verbaasd over de manier waarop voorzieningen in de zorg en de eindgebruiker matig op elkaar aansluiten. Gebouwen die suboptimaal zijn uitgerust, onoverzichtelijke dossiers, hulpmiddelen waar maanden op gewacht moet worden, domotica met erg kleine lettertjes en knopjes. En dan ben ik nog maar ‘een snotneus’ als het gaat om werkervaring… De stem van de zorgverlener moet klinken in den lande! Power to the people.

Kameraden: laat je stem horen en maak dat verschil voor het zelfzorgdossier diabetes!

(disclaimer: Ars GeriatriCare wenst zich geenszins hard te maken voor de communistische zaak, enige overeenkomst tussen deze post en het rode gedachtengoed berust op louter toeval, danwel een slecht gevoel voor humor van de schrijver)

Advertenties
Getagged , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: