Op het verlanglijstje: Florence Nightingale

Er is een nieuw boek over Florence Nightingale uitgekomen van de hand van Mark Bostridge: ‘Florence Nightingale; The Woman And Her Legend’. De recensies zijn zeker niet negatief. Voorlopig heb ikzelf even geen tijd voor een dergelijk dik boek. (672 pag.) Maar het staat op het verlanglijstje. Voor degenen met vrije tijd genoeg: have fun. Als we HLN.be mogen geloven kon het wel eens een leuk boek zijn:

“Eigenlijk”, zo zegt Bostrigde, “was ze helemaal geen verpleegster. In de grond was ze een administrator die vooral veel van haar tijd besteedde aan het inkopen van voedsel en kleding voor de patiënten. En als ze ’s nachts, met haar lamp, de ronde deed langs de ziekenzalen was ze meer geïnteresseerd in de mogelijkheid dat verpleegsters zich misdroegen met de zieken, dan in het verlenen van medische bijstand”.

Ik weet niet of dat een direct citaat is uit het boek, maar het klinkt uitdagend. Ook Nursing schreef soortgelijks. Misschien is het wel een mooi cadeau voor m’n vriendin, als ze jarig is…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: