Sonnenberg deel I

Even een beetje tijd om een berichtje te schrijven.
Zondag zijn we, na een prima reis per trein van ong. 5 uur aangekomen op het Sonnenberg conferentiecentrum.
Ik ben er net achter gekomen dat ik een wireless verbinding heb op m’n kamer (die overigens ook zeer netjes in orde is!).
Na een zeer korte kennismaking met de Duitse en Engelse studenten op zondagavond konden we eigenlijk vrij snel de bar in; succes verzekerd met de drinkgrage Engelsen. Gisteren begon het eigenlijke programma, met ’s ochtends lezingen door de verschillende docenten over het schoolsysteem in de drie deelnemende landen en ’s avonds een workshop in groepen van 7-8 studenten over de ervaringen binnen het schoolsysteem en natuurlijk de stages. Erg interessant! Ik ben er achter gekomen dat wij als Saxion HBO-V studenten een enorme vrijheid genieten dankzij de manier waarop er competentiegericht wordt geleerd. Deze vorm van leren komt in principe in vergelijkbare vormen ook voor in Duitsland en Engeland, maar zo ver als het op Saxion is doorgevoerd: ogen als schoteltjes bij onze buitenlandse collega studenten toen we vertelden dat we in de laatste twee jaar onze complete eigen leerroute uitstippelen. ’s Avonds was er natuurlijk weer gezelligheid in de inpandige bar en na de veren uit de bank te hebben gedanst en een weergaloze karaoke van Linda (één van de Nederlandse studenten) tijd om naar bed te gaan. Vier uur later gaat tenslotte de wekker weer!
Vanochtend hebben we als Nederlandse studentengroep een presentatie gegeven over het Nederlandse gezondheidssysteem, in het Engels natuurlijk. Zenuwen en lastige woorden: niet een fantastische combinatie, maar wat mij betreft: chapeau! De dames liggen op het moment even op één oor, maar om 14.30 uur vertrekken we voor een flinke wandeling.
Daarover natuurlijk meer in het volgende bericht!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: