Papierwinkel heeft geen cliëntentijd in de aanbieding. Of toch?

Zeshonderdzestig mensen stemden er tussen opening en sluiting van de poll op TVV online over de administratieve lasten die de men te verduren krijgt in de thuiszorg. Veelal heeft in het oordeel van de deelnemers (en enkele reacties op het artikel erover op TVVonline) de tijd voor de cliënt te lijden onder de papierwinkel.

Waarom merk ik hier zo weinig van? Waarom kan ik werken en stagelopen bij een instelling die financiëel niet in de put zit en waar behoorlijk ruim tijd gemaakt kan worden om, ik zeg maar wat, met de cliënten naar de markt te gaan (1 op 1 begeleiding). Natuurlijk, de beslissing van het CIZ om alleen op basis van een psychiatrische aandoening nog te indiceren onder de functie OB-Algemeen, gooit roet in een goede maaltijd, maar het is dus wel mogelijk!
Maar ook stagelopen in een instelling voor onder meer verpleging en verzorging die tot de (desastreuze?) gevolgen van de nieuwe zorg CAO (waarin stagiaires riant worden betaald) ook ruimte en durf vond om te investeren in vernieuwend onderwijs op het gebied van de ouderenzorg? (Hint: dat is het VGG project)

Of is een goede manager z’n geld toch waard, ook meer dan de Balkenende norm? Ik denk eigenlijk van wel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: