Domotica en dementie: oost, west, thuis is het best

Via de site http://www.domoticawonenzorg.nl/ van Vilans is de volgende publicatie van de ‘Kenniscirkel domotica voor wonen en zorg’ beschikbaar:

Leeuw van der JJ (2007): Aanzet voor een functioneel programma van eisen voor domotica voor thuiswonende mensen met dementie, versie 1.0; Utrecht Vilans

Het is een toegankelijk en uitgebreid verslag van de bevindingen van de kenniskring, waarbij de verschillende vormen van domotica werden ingedeeld in 9 functiegebieden, van bewaking, video-observatie en dwaaldetectie tot actieve persoonsalarmering voor mantelzorgers. Voor de mantelzorger is er overigens extra aandacht in het document en de doelstellingen die gegeven worden. Dit met het oog op het doel zo lang mogelijk thuiswonen voor dementerenden mogelijk te maken.

Naast een uitgebreide beschrijving van de negen functies en mogelijkheden van domotica voor dementerenden en diens mantelzorgers is er ook een hoofdstuk over de techniek erachter en een hoofdstuk over de rol van de zorgorganisaties in het toepassen van domotica.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: